Chcete sa dozvedieť viac? Prečítajte si nášho poradcu

Pekáč poradca Westwing

Lasagne, nákyp, suflé, cannelloni...čo majú tieto jedlá spoločné? Je to jasné – všetky sa pripravujú v rúre a k tomu je potrebný pekáč! Hranatý, okrúhly alebo oválny, s pokrievkou alebo bez nej – pekáče jednoducho patria do domácnosti! Výber materiálov je veľký. K dispozícii je pekáč zo skla, kovu, porcelánu alebo kameniny. Je to skôr otázka vkusu ale aj každý materiál má samozrejme svoje výhody aj nevýhody.

Westwing Vám neustále ponúka tie najkrajšie doplnky a nábytok do Vášho bytu a domu. K peknému domovu patria aj kuchynské potreby a preto Vás chceme inšpirovať aj v tomto smere. Pekáč je v kuchyni taktiež potrebný. Okrem dobrej tepelnej vodivosti je pri jeho výbere dôležité aj ľahké čistenie. Taktiež by nemal byť ohybný a mal by sa dať použiť na čo najväčšie množstvo jedál. Zostavili sme pre Vás zoznam niekoľkých dôležitých výhod a nevýhod pekáčov.

Kvalitné ružové pekáče

Tvar pekáča:

Vo všeobecnosti platí, že pekáče sú veľmi univerzálne. V rozličných pekáčoch sa dá pripraviť množstvo chutných jedál.

  • hranatý pekáč
    Hranatý pekáč je ideálny pre jedlá ako sú lasagne alebo cannelloni, pretože cestoviny sa vo forme rovnomerne rozložia.
  • okrúhly pekáč
    Aj okrúhly pekáč má svoje výhody. Jedlá, ktoré sú vhodné na prípravu v okrúhlom pekáči, sú napríklad rezancový nákyp alebo gratinované zemiaky.

Trendy farebné pekáče

Materiál pekáča:

V prípade pekáča hrá materiál veľmi dôležitú úlohu. Správny materiál závisí od toho, akú dobrotu si chcete pripraviť.

  • kov
    Pekáč vyrobený z kovu je vhodný na prípravu brownies alebo malého koláča, lebo dodatočné čistenie je veľmi jednoduché.
  • sklo
    Pekáč zo skla má vysokú zaťažiteľnosť. Ani vysoké teploty nie sú preň žiaden problém. Aj v tomto prípade je čistenie veľmi jednoduché, pretože sklenený pekáč je možné umývať v umývačke riadu.

Veľký hlboký pekáč

Špeciálny pekáč:

Ten, kto rád šetrne dusí v rúre pri nízkej teplote, by mal siahnuť po pekáči s pokrievkou z kameniny. Tieto hranaté alebo okrúhle pekáče, ktoré sú skôr hrncom, majú tú výhodu, že jedlo môžeme najskôr krátko opiecť na sporáku, a potom ho dáme do rúry dopiecť bez toho, aby sme ho museli prekladať. Hrnce z kameniny dobre udržiavajú teplotu a postarajú sa o úžasne jemné mäso. Tento pekáč je dostupný aj v mini verzii, je nazývaný aj Mini-Cocotte. Je skvelý na prípravu suflé alebo malých nákypov pre jednu osobu.

Ako vidíte, existuje niekoľko druhov pekáčov. Ak hľadáte vhodný pekáč, zaregistrujte sa na Westwing a popozerajte si náš široký sortiment.